Trinta žirnelių sriuba su aštriu kumpiu
Trinta žaliųjų žirnelių sriuba – viena mano mėgstamiausių. Nors dažniausiai gaminu ją švelnaus skonio, ši kartą pabandžiau ją paaštrinti. Ir nenusivyliau! Išbandykite ir jūs.
Porcijos Pasiruošimo laikas
4porcijos 5minutės
Gaminimo laikas
20minučių
Porcijos Pasiruošimo laikas
4porcijos 5minutės
Gaminimo laikas
20minučių
Ingredientai
Instrukcijos
  1. Puode, kuriame gaminsite sriubą, įkaitinkite alyvuogių aliejų. Tuomet suberkite smulkiai pjaustytą svogūną ir porą (tik šviesią dalį, be tamsių žalių lapų) ir apkepinkite, kol suminkštės, apie 4-5 minutes. Supilkite vištienos sultinį ir palaukite, kol jis užvirs. Tada suberkite žaliuosius žirnelius ir virkite apie 10 minučių.
  2. Žirneliams išvirus keletą jų šaukštų ištraukite iš puodo ir atsidėkite serviravimui, o visą kitą – sutrinkite su blenderiu iki vientisos masės. Sriubą paskaninkite druska ir maltais pipirais.
  3. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir apkepkite jame serrano kumpį. Prieš jam baigiant kepti suberkite susmulkintą česnaką, maltus paprikos ir cayenne prieskonius, čili dribsnius, džiovintas žoleles, šiek tiek druskos ir pipirų ir viską pakepkite dar apie minutėlę bemaišant.
  4. Belieka patiekimas – į dubenėlius išpilstykite sriubą, per centrą idėkite apie šaukštą išvirusių žirnelių, kuriuos ištraukėte prieš trinant sriubą. Pabarstykite kepintu aštriu kumpiu, ant viršaus uždėkite šviežios petražolės šakelę. Valgykite su šviežia baguette duona.