Šaltos vasariškos bulvių salotos
Instrukcijos
  1. Gerai nuplovus bulvytes jas supjaustyti pusiau, sudėti į puodą su sūdytu vandeniu ir užvirti. Vandeniui užvirus į tą patį puodą sudėti ir nuluptas kukurūzų burbuoles. Tuomet sumažinus ugnį virti apie 10-15 minučių, kol bulvės ir kukurūzai suminkštės. Daržovėms išvirus jas nusunkti ir padėti į šalį atvėsti.
  2. Užmaišykite padažą bulvėms – į dubenėlį įpilkite porą šaukštų skysčio iš marinuotų agurkėlių stiklainio ir garstyčių. Tuomet padenkite juo išvirusias bulves ir palaikykite jas šaldytuve apie pusvalandį.
  3. Kol bulvės vėsta paruoškite likusias daržoves. Susmulkinkite papriką, salierą, marinuotus agurkėlius, raudonąjį svogūną, svogūnų laiškus ir krapus bei nupjaustykite kukurūzus nuo koto.
  4. Galiausiai paruoškite padažą – dubenėlyje sumaišykite majonezą, 1 šaukštą marinuotų agurkėlių skysčio, paprikos prieskonius, druską, pipirus ir viską gerai išmaišykite.
  5. Į dubenį su bulvėmis suberkite visas smulkintas daržoves, įmaišykite majonezo padažą. Prieš patiekiant papildomai pabarstykite krapais bei svogūno laiškais.
Pastabos

Salotos galima valgyti ir vienas, arba naudoti kaip garnyrą prie pagrindinių patiekalų.