Šakšuka – kiaušiniai kepti pomidorų padaže
Šiek tiek netradicinis, bet niekuo nenusileidžiantis klasikai šakšukos receptas. Patiekalui daugiau tekstūros suteiks švieži vyšniniai pomidoriukai.
Porcijos Pasiruošimo laikas
4porcijos 5minutės
Gaminimo laikas
25minutės
Porcijos Pasiruošimo laikas
4porcijos 5minutės
Gaminimo laikas
25minutės
Instrukcijos
  1. Į gilią keptuvę supilkite alyvuogių aliejų, kol jis dar neįkaitęs sudėkite sutraiškytas česnako skilteles ir susmulkintus čili pipirus. Įberkite šiek tiek maltų juodųjų pipirų ir pakaitinkite viską kelias minutes, kol visi prieskoniai įsigers į aliejų. Tuomet į jau įkaitųsi aliejų suberkite šviežius vyšninius pomidoriukus. Stebekite, kaip jie kaista ir iš jų išsiskiria sultys. Po truputėlį juos su mentele patraiškykite, ne per daug, tik tiek, kad išbėgtų daugiau sulčių, uždenkite dangčiu ir partoškinkite apie 5 minutes.
  2. Pomidoriukams pasitroškinus į keptuvę supilkite trintus pomidorus, tam, kad padaugėtų padažo, kuriame poto kepsite kiaušinius. Viską pabarstykite žiupsneliu druskos ir nepamirštant pamaišyti troškinkite apie 10 minučių. Lengviausias būdas patikrinti, ar padažas jau paruoštas – su mentele jį maišant jis turėtų būti pakankamai tirštas, kad išlaikytu formą, ir didžioji dalis skysčio turi būti išgaravusi.
  3. Pomidorų padažui sutirštėjus suformuokite 5 duobutes kiaušiniams. Įmuškite po 1 kiaušinį į duobutę, paskaninkite kiaušinius druska, uždenkite dangčiu ir kepkite apie 6 minutes, kol baltymas sustangrės, o trynys liks minkštas.
  4. Garnyrui pakepkite duoną. Keptuvėje gerai įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite riekėmis pjaustytą duonelę ir apkepkite ją iš abiejų pusių, kad paviršius taptų traškus. Galiausiai papuoškite šakšuką su šviežiais bazilikais. Skanaus!