Evitos receptai

Pilno grūdo makaronai su keptais pomidorais ir mozzarella

Spausdinti receptą
Pilno grūdo makaronai su keptais pomidorais ir mozzarella
Lengvai ir vos per 15 minučių pasiruoškite sau sočius ir maistingus pietus.
Pilno grūdo makaronai su keptais pomidorais ir mozzarella
Course Main Dish
Pasiruošimo laikas 5 minutės
Gaminimo laikas 10 minučių
Porcijos
porcija
Ingredientai
Course Main Dish
Pasiruošimo laikas 5 minutės
Gaminimo laikas 10 minučių
Porcijos
porcija
Ingredientai
Pilno grūdo makaronai su keptais pomidorais ir mozzarella
Instrukcijos
  1. Pirmiausia užkaiskite puodą su vandeniu, įberkite žiupsnelį druskos ir įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, kad makaronai nesuliptų. Vandeniui užvirus suberkite pilno grūdo makaronus - juos organizmas įsisavina kur kas lėčiau nei įprastus makaronus, todėl sotumą jausite dvigubai ilgiau. Taip pat juose yra daugiau skaidulų ir antioksidantų, kas žmogaus organizmui yra didelis privalumas. Virkite makaronus vis pamaišant, tiek kiek nurodyta ant pakuotės (apie 10 minučių).
  2. Kol makaronai verda paruoškite pomidoriukus. Juos nuplaukite ir supjaustykite per pusę. Sudėkite į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi, pabarstykite džiovintomis žolelėmis ir ruduoju cukrumi ir kepkite apie 5-7 minutes, kol pomidorai šiek tiek apkeps ir cukrus karamelizuosis.
  3. Makaronams išvirus nukoškite vandenį, bet pilnai viso skysčio neišvarvinkite - taip lengviau paskirstysite pesto. Į puodą su makaronais įdėkite 2 šaukštelius pesto, įberkite šiek tiek skrudintų česnakų ir pipirų mišinio ir viską išmaišykite, kad visi makaronai gerai pasidengtų padažu.
  4. Galiausiai sudėkite makaronus į lėkštę, ant jų viršaus sudėkite apkeptus pomidoriukus ir mozzarellos rutuliukus, pagardinkite dar vienu nedideliu žiupsneliu prieskonių ir papuoškite šviežio baziliko lapeliais. Skanaus!
Pastabos

Parašykite komentarą
*
*
*