Indiška moliūgų sriuba
Indų virtuvės įkvėpta veganiška moliūgų sriuba sušildys iš vidaus – tai tikrų tikriausias „comfort food’as“.
Porcijos Pasiruošimo laikas
4porcijos 10minučių
Gaminimo laikas
20minučių
Porcijos Pasiruošimo laikas
4porcijos 10minučių
Gaminimo laikas
20minučių
Ingredientai
Instrukcijos
  1. Nulupkite ir supjaustykite panašaus dydžio kubeliais sviestinį moliūgą bei bulves. Viską suberkite į puodą ir supilkite daržovių sultinį (jeigu daržovės liko neapsemtos – papildykite puodą vandeniu). Užvirkite daržoves ir pavirkite apie 10-15 minučių, kol daržovės suminkštės.
  2. Nulupkite ir supjaustykite obuolį į kubelius. Kai moliūgas ir bulvės išvirs – į puodą sudėkite supjaustytą obuolį ir pavirkite dar apie 5 minutes.
  3. Viskam išvirus puodą patraukite nuo karščio ir su rankiniu blenderiu sutrinkite sriubą. Trinkite neskubėdami – svarbu, kad sriuboje neliktų stambių gabalėlių ir ji taptu švelni bei kreminė.
  4. Į sausą keptuvę suberkite garam masala prieskonių mišinį ir ciberžolės prieskonių ir trumpai pakaitinkite, kol po virtuvę pasklis aitrių prieskonių aromatas.
  5. Prieskonius suberkite į sriubą ir įpilkite kokosų grietinėlę. Gražinkite puodą ant viryklės ir bemaišant sriubą ją dar kartą pakaitinkite. Paskanaukite, jeigu trūksta sūrumo – įdėkite druskos.
  6. Galiausiai paruoškite sriubą patiekimui – peiliu susmulkinkite anakardžių riešutų ir apibarstykite jais sriubą. Taip pat įberkite truputėlį čili prieskonių, kad sriuba įgautų subtilaus aštrumo. Lėkštę papuoškite šviežio baziliko lapeliais, kurie sriubai suteiks šiek tiek švelnumo bei spalvos. Patiekite su šviežia paskrudinta baguette duona apšlakstyta alyvuogių aliejumi.