Indiška daržovių korma
Porcijos Pasiruošimo laikas
6porcijos 10minučių
Gaminimo laikas
30minučių
Porcijos Pasiruošimo laikas
6porcijos 10minučių
Gaminimo laikas
30minučių
Ingredientai
Instrukcijos
  1. Nuskuskite ir supjaustykite bulves į kąsnio dydžio gabalėlius, sudėkite į puodą su pasūdytu vandeniu ir virkite 5 minutes. Po 5 minučių į puodą suberkite visas likusias daržoves ir virkite dar 5 minutes. Daržovėms išvirus nusunkite vandenį.
  2. Kol verda daržovės galite pradėti gaminti kormos padaža. Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų ir suberkite susmulkintą svogūną, nepamirštant pamaišyti kepkite apie 5 minutes, kol suminkštės. Tuomet suberkite susmulkintą imbierą ir česnaką ir pakepkite dar porą minučių.
  3. Nukelkite puodą nuo karščio ir sudėkite pomidorų pastą ir visus prieskonius. Viską gerai išmaišykite ir vėl gražinkite ant ugnies ir pakaitinkite dar apie minutę nepamirštant maišyti. Tuomet supilkite kokosų grietinėlę, suberkite anakardžių riešutus, įspauskite du šaukštus citrinų sulčių, įpilkite ketvirtadalį stiklinės vandens ir pavirkite viską apie 5 minutes, kad suminkštėtų riešutai.
  4. Galiausiai su trintuvu sutrinkite padažą, kad neliktų riešutų gabalėlių. Įmaišykite jogurtą ir rudajį cukrų, ir paskanaukite – pagal skonį galite įberti daugiau druskos ar kitų prieskonių. Tuomet į padažą suberkite išvirusias daržoves ir viską išmaišykite. Patiekite apibarsčius anakardžių riešutais ir, jei mėgstate, cilantros žolelėmis.