Bolivinė balanda su daržovėmis
Porcijos Pasiruošimo laikas
2porcijos 10minučių
Gaminimo laikas
20minučių
Porcijos Pasiruošimo laikas
2porcijos 10minučių
Gaminimo laikas
20minučių
Instrukcijos
  1. Pirmiausia paruošiame bolivinę balandą – prieš verdant gerai išskalauti kruopas, kad pasišalintų kartokas apvalkalas. Tuomet suberiame kynvą į puodą, užpilame 1 puodeliu vandens, vandenį pasūdome druska arba sultinio kubeliu, ir verdame kol vanduo išgaruos ir kruopytės suminkštės, apie 15 minučių.
  2. Kol verda kynva, galima pasiruošti daržoves. Pirmiausia į keptuvę suberti susmulkintą nedidelį svogūną ir apkepinti alyvuogių aliejuje. Kai svogūnas suminkštės, suberti susmulkinta morką, spalvotas paprikas, gabalėlį poro bei saujelę žaliųjų žirnelių. Kai visos daržovės suminkštės – i keptuvę suberti mung pupelių daigus ir išmirkytus kiniškus grybus, bei pakepti dar porą minučių.
  3. Išvirusią kynvą suberiame į keptuvę su daržovėmis, pabarstome druska, pipirais bei česnakų granulėmis. Viska gerai išmaišyti, ir sveiki veganiški pietūs – paruošti!
Pastabos

Šio recepto sudėtį galima keisti pagal tai, ką tuo metu turi šaldytuve, galima eksperimentuoti su įvairiais daržovių deriniais, taip atrasti sau mėgstamą skonį. Jei norite sutaupyti laiko, galima naudoti ir užšaldytų įvairių daržovių mišinius. O vietoj bolivinės balandos galima naudoti ir grikius, taip pat labai skanu.