Evitos receptai

Bolivinė balanda su daržovėmis

Greitas, sveikas ir maistingas pietų pasirinkimas, tinkantis veganams.

Spausdinti receptą
Bolivinė balanda su daržovėmis
Bolivinė balanda su daržovėmis
Course Main Dish
Cuisine veganiškas
Pasiruošimo laikas 10 minučių
Gaminimo laikas 20 minučių
Porcijos
porcijos
Course Main Dish
Cuisine veganiškas
Pasiruošimo laikas 10 minučių
Gaminimo laikas 20 minučių
Porcijos
porcijos
Bolivinė balanda su daržovėmis
Instrukcijos
  1. Pirmiausia paruošiame bolivinę balandą - prieš verdant gerai išskalauti kruopas, kad pasišalintų kartokas apvalkalas. Tuomet suberiame kynvą į puodą, užpilame 1 puodeliu vandens, vandenį pasūdome druska arba sultinio kubeliu, ir verdame kol vanduo išgaruos ir kruopytės suminkštės, apie 15 minučių.
  2. Kol verda kynva, galima pasiruošti daržoves. Pirmiausia į keptuvę suberti susmulkintą nedidelį svogūną ir apkepinti alyvuogių aliejuje. Kai svogūnas suminkštės, suberti susmulkinta morką, spalvotas paprikas, gabalėlį poro bei saujelę žaliųjų žirnelių. Kai visos daržovės suminkštės - i keptuvę suberti mung pupelių daigus ir išmirkytus kiniškus grybus, bei pakepti dar porą minučių.
  3. Išvirusią kynvą suberiame į keptuvę su daržovėmis, pabarstome druska, pipirais bei česnakų granulėmis. Viska gerai išmaišyti, ir sveiki veganiški pietūs - paruošti!
Pastabos

Šio recepto sudėtį galima keisti pagal tai, ką tuo metu turi šaldytuve, galima eksperimentuoti su įvairiais daržovių deriniais, taip atrasti sau mėgstamą skonį. Jei norite sutaupyti laiko, galima naudoti ir užšaldytų įvairių daržovių mišinius. O vietoj bolivinės balandos galima naudoti ir grikius, taip pat labai skanu.

Parašykite komentarą
*
*
*

follow @lamiblog

Instagram has returned invalid data.